Jag bör vila.

Efter vårens flängande över landet och spelat spelat, så bör jag nog vila nu! Förr hade jag satt igång med nya projekt, hårdtränat och haft tusen tankar på gång. Ok, jag har fortfarane tusen tankar på gång, men denna vår har jag insett att ett nytt jag träder fram. Min kropp värker, jag är ständigt trött och nedstämdheten tar över allt oftare. Och mycket mer. Jag ska ”utredas” enligt min läkare. Nej, jag har inte hypotyreos, men nånting med sköldkörteln verkar det vara. Senaste budet är inflammation i sköldkörteln. Såå…nu får jag vänta och se. Dom kommande två veckorna ska jag syssla med detta. Bl a. Dessutom bör jag ta tag i mitt hem som fått stå åt sidan hela vintern, våren…nej förresten hela förra hösten också! Min bror bodde hos mig i tre månader pga skilsmässa! Och jag var aldrig hemma eftersom jag jobbade i Värmland med Tiggarens Opera. Mina grannar undrar om jag bor kvar! Det gör jag och det vill jag. Jag älskar mitt hem. Nu har jag varit ledig två dagar och verkligen Vilat! Inte gjort nånting…nästan. För att inte överanstränga mig, har jag bestämt att göra lite varje dag. Så idag börjar rensning av nedervåningen. Vinterkläder ska packas ner, hängas upp i källaren. Och sommaren ska välkomnas på olika sätt. Egentligen handlar det mest om att plocka undan, sortera och bestämma vad som ska slängas, ges bort osv.
Om två veckor åker jag på semester! Naturligtvis blir det ner till mitt hus i Bulgarien. Mamma och en av bröderna följer med. Härhemma vaktar en kompis mitt hem, som behöver nånstans att bo under rek.tid för kommande bok. Jag längtar verkligen…mer än nånsin! Tänk att jag hamnade där!? Innan hade jag lägenhet i Nice, är uppvuxen i västafrika och har rest jorden runt.
Vi flyger till Burgas och och det tar ca 25-30 min till huset. Att vakna upp där på berget, med utsikt över Svarta Havet, är underbart! Ett dopp i poolen och frukost på altanen. Senare på dagen tar vi en promenad ner till Bogi, sitter i hans trädgård och äter. Han odlar eget och kocken står ute och grillar. Jodå, det är en restaurant! Jag hittade den av en slump på väg nerför berget, på väg till Sunny Beach och ville ta en genväg. Ja genväg är senväg! Jag fastnade hos Bogi ca tre timmar:-) och det gör jag/vi varje gång! Jag brukar varna mina vänner som hälsar på, att man kan bli rätt så berusad! Bogi har en vana att fylla på glasen av allehanda spritsorter. ”Bulgarian Viagra” skriker han och häller i nå’t i glaset. Jag som bara tål vin, blir alldeles yr i huv’et av Bogi! Men nu har jag lärt mig…tror jag. Min kompis Maria, som kommer ner två gånger i sommar, fullkomligt längtar till Bogi’s ställe. Förstår jag…hon fick t o m fotmassage av honom förra sommaren! Men det är speciellt att sitta där – höns pickar omkring, blommor o buskar överallt och han har egna odlingar av frukt o grönsaker. Snacka om ekologiskt! Så om någon ska till Sunny Beach på semester, ska man definitivt besöka Bogi! Ta lokalbussen mot Kosharitsa som kostar ca 5kr. Bogis ställe ligger längs Kosharitsa road, första hållplatsen efter hästranchen, gå ca 100 m så ser ni skylt på höger sida. Intill ligger en biodlare som också säljer fantastisk god honung!
Jag ska ju vara där i mitt hus ofta denna sommar…så vi kanske ses hos Bogi!?


höns o tuppar finns hos Bogi

Bogi och mamma

Comments are closed.