Hus och lägenhet i Bulgarien

Har just kommit hem från en vecka i Bulgarien! Vi hade sol, blå himmel o Svarta Havet var blått!  Ca+15 på dagarna. Första december satt vi ute med ett glas vin på altanen, i solen, och kände inte för att åka hem, med tanke på rapporter om regn o storm i Sverige! Men men, jag måste hem och jobba några veckor, men sen åker jag tillbaka! Har bestämt mig för att fira jul därnere med vänner, och nyår i Budapest!

Mitt hus ligger i Kosharitsa, på bergs-sluttningen ner mot havet. På kvällarna syns pärlbandet av ljus från Sunny Beach. Nu är det s k off-season, så inte en turist syns till! Sunny Beach är öde, men ändå skönt. Min favorit-restaurant Djanny har öppet året om, och det finns endel affärer o andra restauranter, barer öppna. Klientelet är bulgarer och inflyttade engelsmän. Men Burgas ligger ca 20-25 min bort och där finns allt en storstad kan erbjuda! Sen 2007 när jag kom dit första gången, har det verkligen förändrats! Till det bättre! Det märks också att det är en universitetsstad.

Själv tillbringade jag 2 dagar med att kika på soffor! Jodå, jag hittade en! Och innan jag åkte hem, lyckades jag göra upp med en snickare om att bygga en bardel vid mitt kök. Nej, detta är inte huset! Jag har en lägenhet också! Stor, skön på 90 kvm med högt i tak, som jag nu håller på att fixa till. Den ligger ett kvarter från Djanny, i Sunny Beach. Med stor familj och många vänner, krävs både hus och lägenhet!

Morgonpromenad längs havet

Middag på Djanny

…dom har gjort allt för julkänslan!

 

 

 

4 Responses to “Hus och lägenhet i Bulgarien”

 • Anna:

  Hej Carina,

  Oj oj oj, vilket vackert hav, sån utsikt. Jag älskar natur, man får så mycket tillbaka från natur & djur.
  Och vilken rejäl dekoration av julprydnad glitter & lampor tycker jag är så vackert. Speciellt på kvällar då det lyser riktigt 🙂

  Fantastiskt, att du har hus & lägenhet i Bulgarien! Hur kom det sig att du just väljer denna stad, om jag får fråga ? har aldrig varit där faktiskt.

  Vi har haft tokigt med väderväxlingar, nu här i Örebro pudras det med snö litegrann. Får se om vi får mer på julafton.

  Snöhälsningar, Anna från Örebro

  • Ibland tar livet en till märkliga platser…och det gäller kanske att ha modet att följa en längtan! Och livet är föränderligt. Jag har varit på så många platser. Vem vet vad som händer härnäst!? Men jag måste erkänna att jag trivs väldigt bra här!

 • Fräcka Molly:

  Jag vill bara gratulera till fina recensioner, både av filmen ”Tysta leken” och din egen insats. Har själv inte sett den än men ser fram emot att få göra det när den kommer till Dalsland.