Eksjö och Stadshotellet.

Det bästa med turnerandet är att jag får se mycket av Sverige. I bästa fall, kanske jag ska tillägga! Oftast kommer vi till ett ställe för att spela, och sen tidigt nästa morgon ge oss av till nästa plats. Men ibland har vi kanske en halvdag på någon ort, så då finns det tid att utforska lite. Oftast tar jag en promenad och hittar små smultronställen, eller så har nå’n tipsat om nå’t. I veckan spelade vi i Nässjö, men bodde i Eksjö på Stadshotellet där. Det finns hotell man minns, och Eksjö Stadshotell kommer att vara ett sådant! Det har med själva hotellet att göra och rummen förstås, men framförallt personalen och ägaren. Det är dom som gjuter liv i stället och får gästerna att trivas. Det gör man där!

Så är ni på E4:an ungefär vid Jönköping, så sväng av mot Nässjö på väg 40, och sen vidare knappt 2 mil till Eksjö. Det är väl värt ett besök. Vackra trähus och kulturhistoria. Albert Engström kommer därifrån t ex! I sommar kommer jag definitivt att besöka Eksjö på ett av alla musik- och kulturevenemang dom har!

Vi fortsatte sen norrut och igår spelade vi i Norrköping. Efter min tid på Östgötateatern, så känner jag mig lite hemma där! Tyvärr hann jag inte med så mycket eftersom vi åkte till Stockholm direkt efter föreställningen. Men det är skönt att få vakna i sin egen säng! Och fr o m idag börjar sportlovet, så nu är jag och Selma hemma i 10 dagar! Nästa föreställning är i Täby 9/3!

Promenad i Eksjö

Muséet ligger därinne…

Vackra trähus.

Comments are closed.