Saliga äro vi effektiva!

När det nya året har trätt in, så diskuteras det lite här o där i media om vad året har i sitt sköte,vad kommer vi att göra o vad nytt kommer att hända osv. Jag funderade lite, och kom osökt att tänka på Effektivitet. Det har ju faktiskt gått så långt nu att vi betalar för att göra andras jobb. Ta t ex när det gäller att resa (vilket jag gör ofta), så har jag dom senaste åren bokat o betalt online, dvs helt själv. Ingen trevlig pratstund i telefon eller över disk om huruvida hotellet är bra eller så. Men senaste året har flygbolagen tagit ännu ett steg – på flygplatsen så checkar man in själv, snor om bagagebandet på väskan, får boardingkortet av automaten och sen får man ändå ödmjukt stå i kö för att få överlämna väskan på bagagebandet. Effektivt? Nja, jag vet inte… Det bör nog vara en lucka vid automaten som slukar väskan också så man slipper kön!

Många affärer nu har obemannade kassor så vi kunder kan via streckkoder ”ta betalt”, packa kassen och betala helt själva! Men många fattar inte hur man ska göra och det blir fel, köer uppstår och personal kommer för att hjälpa. Effektivt…nja jag vet inte?

Bankerna försöker på alla sätt o vis få oss att själva göra jobbet. Posten…ja, posten har effektiviserat bort sig själv!

Och för att kunna vara effektiva, så uppstår företag som vill hjälpa oss att spara tid. Du behöver t ex inte laga mat, utan kan beställa hem matkasse. En ny variant på hempizza?! Tiden, tiden, tiden rinner iväg och vi måste hinna, hinna allt!! Jag läste om att i Japan får folk tråkigt i tunnelbanan dom minuter det tar att åka, så det finns speciella spel på mobiler, nätet, som uppkommit för att distrahera tråkigheten.

Och själv har jag flyttat min blogg från en bloggsite hit till hemsidan ”så slipper jag gå in på en ny site o öppna osv”… Jag tjänar säkert två minuter på det!

Framöver tror jag högsta lyxen kommer att vara just Tråkighet. Att sitta o ha tråkigt. Inte ha nå’t att göra! Gå i naturen, sakta utan att förbränna kalorier, bara gå. Kanske uppkommer TråkCenter runtom i landet!? ”Lär Dig ha Tråkigt hos oss”! ”Här är det Grått och Trist”!

(mobilen ringer)

– Hej Carina, vad gör du?

– Jag sitter o har tråkigt…

– Näää, lyllos…åhhh jag vill också!!

2 Responses to “Saliga äro vi effektiva!”