Om mig

Snabbhistoria om mig

Föddes 9/2 1957 på Östersunds lasarett.

Vid sju års ålder flyttade jag med min familj till Buchanan i Liberia (Väst Afrika).
Min syster Cathrine var då nyfödd och så småningom föddes min bror Charles därnere. Man kan säga att Liberia och Afrika har satt djupa spår inom mig.

Jag återkom till Sverige när det var dax att bli tonåring, vilket var ganska jobbigt. Jag hade missat Dylan, Stones och allt som var inne.

Tonåren minns jag mest som en längtan att bli vuxen och få göra det jag ville!

Efter 3-årigt gymnasium (samhällsvetenskaplig linje) på Skrapan i Uppsala, så fortsatte jag på Uppsala Universitetet och läste Idé-och lärdomshistoria. Så småningom också Konsthistoria.

Jag hade redan på gymnasiet börjat odla mina talanger i skådespeleri och jag visste att det var skådespelare jag ville bli, men först hade jag endel rastlöshet och nyfikenhet att ta hand om. Jag sökte mig till resebranchen och arbetade i några år som reseledare och platschef i framförallt Grekland, men också Frankrike och Italien. Det lärde mig mycket om människor!

Så småningom kom jag hem och bestämde mig för att söka scenskolan, eller teaterhögskolan som det heter. Jag arbetade på Uppsala Stadsteater med småroller och som sufflös samtidigt som jag läste Konsthistoria på universitetet. Jag läste in roller/prover och kom så in på Malmö Teaterhögskola. Där gick jag 3,5 år. Fantastiska år för mig! All min spretande rastlöshet och iver fick kanaliseras här! 1988 gick jag ut och sen dess har jag jobbat på.

Rent privat så har jag fortsatt att resa mycket. Dock är långresorna färre. Jag har köpt ett hus i Bulgarien, vid Svarta Havet, så där är jag så ofta jag kan.

I Sverige bor jag i Gustavsberg! Flyttade dit april-99 och trivs utmärkt! Allt turnerande och flängande får sitt lugn när jag kliver över tröskeln till – Hemma.

2011 blev ett sorgens år på många sätt. Många nära mig dog och även min älskade hund Selma. Det kändes plötsligt som om ingenting längre var roligt. Jag lät jobbet ta det mesta av min tid, vilket fick till följd att jag började känna det mesta slitsamt och tröttsamt. Våren 2013 började gå på kurser i “Law of Attraction” (Proctor-Gallagher Institute och Mindalley) och på sommaren skrev jag i min dagbok; Jag vill jobba När jag vill, Var jag vill!

Bob Proctor hade sagt till mig, “skriv ner din känsla vad du vill, men du behöver inte se alla steg till målet”

Så småningom förstod jag min nya väg; LivsCoach! Den passion jag känt för teatern, känner jag nu för detta! 2014 började jag en ettårig utbildning på QSCA (Quantum Success Coaching Academy) för att bli certifierad coach. Även kurser i “Tapping” och Hypnosterapi. Denna min nya passion och väg i livet har även fått mig att hitta tillbaka till teatern och den passionen.

2016 var ett märkligt år. Jag hade många roliga, härliga jobb och underbara människor omkring mej, så därför fick jag en chock när jag fick diagnosen bröstcancer och blev opererad tre dagar senare. Eftersom jag har Lojalitet som en kärnvärdering i mitt liv, så fortsatte jag att arbeta -jag hade ju ett kontrakt att slutföra! Följden blev att jag slet ut mej och kände tröttheten ta över. Dessutom gick min pappa bort i november samma år. Jag bestämde mej för lite TimeOut. 

Jag vet att jag är hjärntrött fortfarande  pga strålningen och stress. Jag försöker varje dag hantera mej själv för att må så bra som möjligt. Tack o lov att jag är en bra coach:-) Det har verkligen hjälpt mej! Jag tar en dag i sänder och försöker göra det bästa av allt. 

Jag tror på Mirakler!

IMG_0288